Αντιμετώπιση τριχόπτωσης κι αλωπεκίας

Πώς λειτουργεί: Το needling ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της αλωπεκίας κι αυτό γιατί ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος αυξάνοντας ταυτόχρονα τα θρεπτικά συστατικά στους αδένες, με αποτέλεσμα το μεγάλωμα νέων τριχών. Πράγματι, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο οργανισμός μας ενεργοποιείται για τη θεραπεία μικροτραυματισμών του δέρματος (στη συγκεκριμένη περίπτωση των νυγμών που προκαλούνται από τις ακίδες του dermaroller), με την τόνωση της παραγωγής πρωτεινών που προκαλούν την ανάπτυξη νέων θυλάκων τριχών.

Οδηγίες χρήσης: 1. η χρήση dermaroller (δείτε εδώ) συνιστάται σε περιπτώσεις που υπάρχει κενό από τρίχες, ενώ αν υπάρχει αραίωση μαλλιών συνιστάται η χρήση dermastamp, που δεν ρολλάρει αλλά εφαρμόζεται κάθετα με σταμπωτές κινήσεις κι έτσι απόφεύγεται ο κίνδυνος να μπλεχτούν τρίχες στη συσκευή. Για dermastamp δείτε εδώ. Στην περίπτωση του dermaroller καλό είναι να βρέχονται τα μαλλιά γύρω από την υπό θεραπεία περιοχή, ώστε και σε αυτήν την περίπτωση να αποφεύγεται η πιθανότητα να μπλεχτούν τα μαλλιά στη συσκευή. Η χρήση του dermastamp απαιτεί περισσότρο χρόνο και προσοχή, ώστε να καλυφθεί σχολαστικά όλη η πάσχουσα περιοχή.

2. Πρίν από την θεραπεία χρειάζεται η εφαρμογή προϊόντος που περιέχει Minoxidil, όπως το Regaine foam. που αναστέλλει τα αποτελέσματα του DHT, το οποίο ευθύνεται άμεσα για την απώλεια των μαλλιών. Πολύ αποτελεσματικά είναι και τα προϊόντα με πεπτίδια χαλκού, τα οποία είναι κι εξαιρετικά αντιγηραντικά, αλλά δεν γνωρίζω αν κυκλοφορούν τέτοια στην Ελλάδα.  Μπορείτε όμως να τα παραγγείλετε από το εξωτερικό. Τα προϊόντα είναι τα εξής: Hair Vitality Complex και Glo Therapeutics Glopeptide+Defense. Μπορείτε να τα βρείτε στο ίντερνετ, να διαβάσετε για τα συστατικά και τις ιδιότητες τους και φυσικά να τα παραγγείλετε. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουμε το προϊόν με καλό μασάζ, ώστε να καλυφθεί καλά όλη η περιοχή που μας ενδιαφέρει.

3. Ρολλάρουμε ή σταμπάρουμε από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού προς τα πίσω. Επαναλαμβάνουμε 10-15 φορές, μέχρι να καλυφθεί όλη η περιοχή. Όταν τελειώσουμε, εφαρμόζουμε και πάλι το προίόν αποκατάστασης των μαλλιών κάνοντας έντονο μασάζ, ώστε να εισχωρήσει βαθιά.

4. Ποιο το κατάλληλο μήκος ακίδων: Για την καλύτερη απορρόφηση κι αποτελεσματικότητα των προϊόντων αποκατάστασης των μαλλιών, ιδανικό μήκος είναι το 0.25 mm ή 0.30 mm, το οποίο μπορεί, άλλωστε να εφαρμόζεται μέρα παρά μέρα. Για την ενεργοποίηση όμως της παραγωγής  ενδοθυλιακών παραγόντων ανάπτυξης των τριχών, χρειάζεται η χρήση βελόνων από 0.50, μία φορά τη βδομάδα  μέχρι 0.75 mm και 1.0 mm, μία φορά τον μήνα.

5. Όπως σε όλες τις εφαρμογές needling χρειάζεται συστηματική εφαρμογή και υπομονή για τα αποτελέσματα. Η συστηματική εφαρμογή θα βοηθήσει, εκτός από την αποκατάσταση των χαμένων μαλλιών και στην πρόληψη απώλειας νέων τριχών.

6. Πολύ βοηθητικά για την ανάπτυξη της τριχοφυίας λειτουργεί και η παράλληλη χρήση της ειδικής συσκευής φωτοθεραπείας και laser που διατίθεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ.

7.  Ενδεικτικά παρατίθενται δύο προγράμματα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Written By
More from beautytalks

Μείωση ρυτίδων με microneedling

  Ρυτίδες στο άνω χείλος (του καπνιστή), στο μεσόφρυο, στο πόδι της...
Read More

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *