Η κάνναβη στην υπηρεσία της ομορφιάς

Καλλυντικά από κάνναβη;  Ναι! Από κάνναβη! Όλοι έχουμε ταυτίσει την κάνναβη με αρνητικά συμφραζόμενα κι όμως το φυτό διαθέτει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες. Βέβαια, εμείς θα επικεντρωθούμε στις ευεργετικές ιδιότητές του στην επιδερμίδα μας.

Πιο συγκεκριμένα το κανναβέλαιο που χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία είναι το πιο πλούσιο από όλα τα άλλα φυτικά έλαια σε συγκέντρωση λιπαρών οξέων και ειδικά των Ω3 και Ω6, που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Τα θρεπτικά συστατικά του κανναβέλαιου έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν βαθιά στην επιδερμίδα και να την  θρέφουν, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία, άρα και τον αμυντικό φραγμό της. Αυτό σημαίνει ότι καταπραύνει κι ανακουφίζει τα ξηρά δέρματα ακόμη και τα ατοπικά που πάσχουν από έλλειψη λιπαρών οξέων.

Ανακεφαλαιωτικά το κανναβέλαιο:

Διαθέτει ισχυρές θρεπτικές κι ενυδατικές ιδιότητες

Συμπληρώνει τα έλαια που εκλείπουν από τις λιπιδιακές στοιβάδες των δερματικών κυττάρων

Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και καταπραυντικές ιδιότητες.

Η δράση του ειναι αντιοξειδωτική, άρα αντιγηραντική.

Και μια διευκρίνιση: από την κάνναβη που χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία, αλλά και σε πολλές άλλες εφαρμογές της, αφαιρείται το παραισθησιογόνο συστατικό Τετραυδροκανναβινόλη THC. Επίσης η καλλιέργεια του φυτού Κάνναβις Σατίβα είναι φιλική προς το περιβάλλον κι ευνοεί την πράσινη ανάπτυξη, αφού καλλιεργείται με αρκετά λιγότερο λίπασμα και χωρίς φυτοφάρμακα που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ας βάλουμε λοιπόν άφοβα την κάνναβη στη ζωή μας και στην υπηρεσία της ομορφιάς μας!

Προιόντα κάνναβης μπορείτε να δείτε εδώ

Written By
More from beautytalks

Microneedling: dermaroller, dermapen

Τι ειναι το needling: ειναι το τρύπημα του δέρματος με συσκευή που...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *