Τα μυστικά για ευτυχισμένες διακοπές

     Είμαστε στην καρδιά του κσλοκαιριού κ πολλοί βρίσκονται ήδη σε διακοπές ενώ άλλοι αδημονούν γι αυτές. Και ειναι φυσικό γιατί ειναι μία περίοδος που έχει ταυτιστεί με την ξεκούραση, τη χαλάρωση, τη βίωση νέων εμπειριών, την κοινωνικότητα, την ψυχαγωγία, όποια επιλογή διακοπών κι αν κάνουμε: θάλασσα, βουνό, ταξίδι στο εξωτερικό. Κι όμως συμβαίνει κάποιες φορές οι προσδοκίες μας να διαψεύδονται ή να επιστρέφουμε κουρασμένοι ψυχικά και σωματικά κ να αναρωτιόμαστε τι έφταιξε!   

     Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, οι διακοπές χωρίζονται σε 3 περιόδους: πριν τις διακοπές – κατά τη διάρκεια των διακοπών – μετά από τις διακοπές. Κι αυτό που εκπλήσσει ειναι ότι κατά κανόνα πιο ευτυχισμένοι είμαστε την πρώτη και την τρίτη περίοδο, δηλαδή πριν και μετά από τις διακοπές. Ή στραβός είναι ο γιαλός, λοιπόν, ή στραβά αρμενίζουμε συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών. Πού οφείλεται αυτό και συχνά μετά από τις διακοπές χρειαζόμαστε διακοπές για να ξεκουραστούμε από τις δισκοπές;

    Απαντήσεις θα βρούμε στο άρθρο που επισυνάπτω παρακατω του Δημήτρη Φλαμούρη, μαθηματικού και ψυχολόγου, συγγραφέα του best seller «Ψυχολογικές σχέσεις». Τι φταίει κ δεν απολαμβάνουμε τις διακοπές μας ή νιώθουμε απογοήτευση; Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα κσι ποιο είναι το αντίδοτο γι αυτά; Με απλό, κατανοητό τρόπο ο Δημήτρης Φλαμούρης βοηθάει να κατανοήσουμε τα λάθη που κάνουμε και βάζουμε τρικλοποδιά στις διακοπές μας, ώστε πλέον να τις απολαμβάνουμε στο μέγιστο!

Τα μυστικά για ευτυχισμένες διακοπές!

Written By
More from beautytalks

Πώς επηρεάζουν οι ειδήσεις τα επίπεδα άγχους;

Τριτη μέρα μετά την εθνική τραγωδία κι όλοι παρακολουθούμε με δέος κ...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *