Ω3 λιπαρά οξέα: σύμμαχοι υγείας

 

Η ιστοσελίδα μας απέκτησε μια νέα συνεργάτιδα, τη φυσικοπαθητικό Ευαγγελία Παπαγιάννη, της οποίας οι συμβουλές θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες και πολύτιμες για την εξασφάλιση της υγείας μας αλλά και την πρόληψη των ασθενειών!

Η ειδικότητά της εξάλλου είναι μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής, που, ως γνωστόν, στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος αναζητώντας τις αιτίες των προβλημάτων υγείας κι όχι μόνο τα συμπτώματα και τη μηχανιστική προσέγγισή τους.

Η κα Παπαγιάννη μάλιστα είναι εξειδικευμένη στην ανακάλυψη φυσικών μεθόδων και ειδικών αναλύσεων για την αποκάλυψη του πώς το έντερο και η χλωρίδα του αλληλεπιδρούν στη διατήρηση της υγείας αλλά και την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας του οργανισμού.

«Το 60% του εγκεφάλου μας είναι λίπος, ενώ ο οργανισμός μας φτιάχνει διαρκώς καινούργια κύτταρα για να αντικαταστήσει τα παλιά και τα φθαρμένα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει  να λαμβάνουμε  αρκετά λιπαρά …δεν είναι όμως όλα τα λιπαρά κατάλληλα .Τα τρανς λιπαρά τα υδρογονομένα και τα πολυκορεσμένα λίπη που υπάρχουν στα τηγανητά ,στις μαργαρίνες και γρήγορα γεύματα βλάπτουν τους ιστούς του εντέρου και τους πολύ ευαίσθητους ιστούς του εγκεφάλου. Αλλαγή λαδιών χρειάζεται λοιπόν!

Τα  Ω3 ενδείκνυνται για καλυτερη υγεία, όπως  και όσα τα περιέχουν: ο λιναρόσπορος, το  λινελαιο,οι ελιες, το ελαιολαδο, τα καρυδια και οι σαρδελες ….Για καθαρό μυαλό και δυνατό έντερο!!!

Αν το σώμα δεν λάβει τα σωστά λιπαρά οξέα,τα τοιχώματα των κυττάρων γίνονται πολύ σκληρά και τα κύτταρα σταματούν να “αναπνέουν”. Όταν δεν έχουν  αρκετά σωστά λιπαρά η μεμβράνη είναι πολύ “σκληρή”για να χωριστεί, οπότε η κανονική”κυτταρική διαίρεση”σταματά.

Ομως κάθε άρρωστο κύτταρο συνεχίζει να χωρίζεται  μέσα στο σκληρό κέλυφός του.Τέτοια ανώμαλη ατελής “κυτταρική διαίρεση συμβαίνει λόγω τραυματισμού ή γιατί το σώμα  δεν έχει  αρκετά καλά λιπαρά για να διατηρήσει μια ευέλικτη και “μαλακή” κυτταρική μεμβράνη. Έτσι έχουμε κρυφές φλεγμονές…..

Χρήσιμη συμβουλή: Μόλις το λινέλαιο με την υψηλή συγκέντρωσή  του, σε Ω3 σε συνδυασμό με κεφίρ (μια κουταλιά λινέλαιο και δυο κουταλιές κεφίρ καλά χτυπημένο στο μιξεράκι του καφέ ) έρχεται σε επαφή με το θείο που περιέχει  το γαλακτοκομικό, απορροφάται αμέσως με αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα μιας σωστής  κυτταρικής λειτουργίας σε όλο το σώμα!!!

Καθε πρωί με άδειο στομάχι κεφίρ με λινέλαιο !!!! Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ!»

Ευαγγελία Παπαγιάννη

Φυσικοπαθητικός

Τσιμισκή 75, Θες/κη

Τηλ 2310415220

mediale.thessaloniki@gmail.com

Written By
More from beautytalks

Microneedling: dermaroller, dermapen

Τι ειναι το needling: ειναι το τρύπημα του δέρματος με συσκευή που...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *