Όμορφος λαιμός

 

 

Λαιμός, αυτός ο μαρτυριάρης! Είναι το σημείο του σώματος, που μαζί με τα χέρια, προδίδει την ηλικία. Αυτό γίνεται για τους εξής λόγους;

 • Η επιδερμίδα του λαιμού είναι πολύ λεπτή και δεν στηρίζεται από οστά, όπως του προσώπου, αντίθετα βασίζεται σε ένα ζεύγος μυών. Επίσης έχει λιγότερους σμηματογόνους αδένες και μικρότερη κυτταρική πυκνότητα, σε σχέση με την επιδερμίδα του προσώπου, ενώ υποβάλλεται καθημερινά σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
 • Συνήθως παραμελούμε την περιποίησή του, δεν τον ενυδατώνουμε επαρκώς, δεν τον καθαρίζουμε, δεν φοράμε αντηλιακό, δεν κάνουμε peeling. Η κατάσταση επιδεινώνεται με το πέρασμα της ηλικίας και την αναπόφευκτη απώλεια κολλαγόνου.
 • Το αποτέλεσμα είναι ο λαιμός να είναι πιο επιρρεπής στις ρυτίδες, τη χαλάρωση, τις δυσχρωμίες, γενικά στη γήρανση

Αντιμετώπιση

Ιδανική είναι η πρόληψη, παρά η αντιμετώπιση, όπως σε κάθε τι άλλωστε. Ωστόσο, ακόμη κι αν έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια γήρανσης, μπορούμε τουλάχιστον να τα απαλύνουμε ή να καθυστερήσουμε τη φθορά. Πώς;

 • Με τη σωστή στάση σώματος. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να ακουμπούμε τον λαιμό στο στέρνο μας. Ό,τι χειρότερο! Όταν διάβαζουμε ή ασχολούμαστε με το κινητό ή τον υπολογιστή πρέπει να τα φέρνουμε στην ευθεία των ματιών μας για να μη σκύβουμε.
 • Ιδανικό είναι να μην κοιμόμαστε πλάγια ή σε ψηλό μαξιλάρι, γιατί έτσι δέχεται βάρος ο λαιμός και το ντεκολτέ και τσακίζουν. Προσωπικά αυτόν τον όρο δεν μπορώ να τον τηρήσω.
 • Όταν καθαρίζουμε το πρόσωπο δεν ξεχνάμε και τον λαιμό, όπως κι όταν κάνουμε peeling. Το ίδιο κι όταν βάζουμε αντηλιακό προσώπου.
 • Αποφεύγουμε τα αρώματα στην περιοχή του λαιμού, όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία, γιατί μπορεί να προκληθούν φωτοαλλεργικές αντιδράσεις από τον ήλιο σε συνδυασμό με το άρωμα. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν μόνιμα στίγματα στην επιδερμίδα του λαιμού.
 • Επειδή η επιδερμίδα του λαιμού στηρίζεται σε μύες, μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις εκγύμνασης. Το βίντεο αμέσως παρακάτω δείχνει γενικά σκήσεις face yoga, στις οποίες περιλαμβάνονται κι ασκήσεις λαιμού. . Εδώ να σημειώσω ότι μια παραλλαγή της άσκησης του λιονταριού (βλ. βίντεο), που ενεργοποιεί τους μύες όλου του προσώπου,  είναι αντί να ανοίξετε το στόμα και να βγάλετε τη γλώσσα, να σχηματίσετε με τα χείλη ενα όμικρον, με το πάνω χείλος να πατάει στα ούλα και τα μάτια και πάλι ανοιχτά, σε έκφραση τρόμου. Τέλος, μια πολύ καλή άσκηση για τον λαιμό είναι να τον τεντώσετε, να ρίξετε το κεφάλι σας πίσω, όπως στην πρώτη άσκηση του βίντεο, να βγάλετε την άκρη της γλώσσας έξω και να την κινείτε από την μία άκρη του στόματος στην άλλη. 10 κινήσεις της γλώσσας επί 10 επαναλήψεις της άσκησης. Δείτε το βίντεο:
 • http:/https://www.youtube.com

  /watch?v=2AhC4zEW3Cg&feature=youtu.be

 • Όσον αφορά την ενυδάτωση κι αντιγήρανση μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα με αυτά του προσώπου. Υπάρχουν όμως και ειδικές φόρμουλες για την περιποίηση του λαιμού. Μια πολύ καλή κρέμα λαιμού και ντεκολτέ είναι η neck amour της Skinnhellas, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ . Τη χρησιμοποιώ και μπορώ να πω  ότι είναι πλούσια, ενυδατική κρέμα κι επειδή έχει παχιά υφή χρειάζεται μικρή ποσότητα και κρατάει για πολύ διάστημα. Σίγουρα βγαίνει πιο οικονομική από τα σέρουμ και κρέμες που βάζουμε στο πρόσωπο.

 

 

 

Written By
More from beautytalks

Ellansé: ό,τι καλύτερο σε εμφύτευμα!

  Για ένα πρωτοποριακό εμφύτευμα, πιο δραστικό κι αποτελεσματικό από όσα γνωρίζαμε...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *